05.04.2022 / 17:00
Ľudová kuchyňa konca 19. storočia a začiatku 20. storočia.
Sú bryndzové halušky národným jedlom Slovákov? Jedli roľníci len jedno teplé jedlo denne? Prečo bola v minulosti sezónnosť potravín kľúčová? Ako sedela rodina pri stole? Prečo boli v minulosti hlboké lyžice a prečo sa jedlo zo spoločnej misy?
Všetko o gastronomických tradíciách, zabudnutých surovinách, zasadacom poriadku pri stole, o príprave jedla a spôsobe jeho konzumácie si povieme v prednáške historičky a etnologičky Kataríny Nádaskej v prednáške Ľudová kuchyňa našich predkov 5.4. o 17:00 v Rosenfeldovom paláci v Žiline.Vstup zadarmo.
Sú bryndzové halušky národným jedlom Slovákov? Jedli roľníci len jedno teplé jedlo denne? Prečo bola v minulosti sezónnosť potravín kľúčová? Ako sedela rodina pri stole? Prečo boli v minulosti hlboké lyžice a prečo sa jedlo zo spoločnej misy?
Všetko o gastronomických tradíciách, zabudnutých surovinách, zasadacom poriadku pri stole, o príprave jedla a spôsobe jeho konzumácie si povieme v prednáške historičky a etnologičky Kataríny Nádaskej v prednáške Ľudová kuchyňa našich predkov 5.4. o 17:00 v Rosenfeldovom paláci v Žiline.Vstup zadarmo.
Kapacita je obmedzená, preto odporúčame rezervovať si miesta (info@rosenfeldovpalac.sk).
Rezervované miesta budeme držať max. 15 min. do začatia predstavenia (t.j. do 16.45 hod.).
Návštevníci hromadných podujatí sú povinní dodržiavať:
– pri vstupe mať na sebe respirátor, dezinfikovať si ruky a dodržiavať